Thursday, May 24, 2012

cc

mehmetle bugün öğleden sonra giresuna gittik, mehmete araba bakmaya. emektar arabamızı gösterdik, ne fiyat biçecekler diye. ucuza kapatmak için arabamıza bissürü kulp taktılar. istedikleri gibi ucuza kapattılar ama biz yeni arabamızdan vazgeçmedik. istediğimiz fiyata vermeseler de. halbuki yolda giderken arabanın ne kadar iyi durumda olduğundan, mehmetin onu ne kadar iyi kullandığını konuşmuştuk. çok kısa süren pazarlık sonucu el sıkıştılar ve dönüş yoluna geçtik. mehmet hüzünlendi, 8 yıldır kullandığı arabadan ayrılmak zor geldi. arabada geçen hatıralarımızdan bahsettik, evlilik teklifine arabada evet deyişim, mardinde eşeğe çarpmamız..... sonra galeride aka cam bozuk, açılmıyor dedikleri için bir kontrol edelim dedik (bizde arkada oturan olmadığı için arka cam da hiç açılmıyor ve bozuk olduğunu da hiç farketmedik) ve cam indi ve bir daaha yukarı çıkmadı. sonra sanayiye gittik ve camı yaptırdık sonra madoda börek yedik ve sonra aynurun ikizlerin bir yaşını kutlamak için gecikmeli olarak aynura gittim. eve gelince milleti arayıp kandillerini kutladı, 3 aylar başladı.

2 comments:

Mustafa Candan said...

Sizin umre yazınızı okudum fakat dikkatimi çeken çok önemli bir nokta var. Bildiginiz ihramın yasakları var ve ihramlı biri ihramlı birinin saçını kesemez. Keserse kurban kesmesi gerekir. Siz de makas ile eşinizle birbirinizin saçını kesmişsiniz. İlk kim kestiyse onun kurban kesmesi gerekir, çünkü diğeri kestiğinde ihramdan çıkmış sayıldı. Bir de o yazıda da bunu düzeltirseniz sevinirim çünkü bunu okuyan başkaları da aynı şeyi deneyeceklerdir.. Saygılarımla..

nerminn said...

Mustafa bey, mesajınız için teşekkür ederim, kayınpederim emekli imam, ona sordum yaptigimizin yanlış olmadıgını söyledi ama biz ona araştırmasını söyledik. Onun icinsimdilik değiştirmiyorum